Veiligheid en keurmerk

Er zijn diverse reiswiegen op de markt maar wij hebben na grondig onderzoek ervoor gekozen om alleen autoreiswiegen te verhuren van het bekende Spaanse merk Jané. Onze Jané reiswiegen voldoen aan de meest recente veiligheidseisen van de “European Regulation for Car Safety”, ECE 44/04.

Jané Transporter reiswiegenZe komen jaar in jaar uit als zeer goed uit de bus bij onderzoeken van de ANWB, ADAC en de Consumentenbond. De Jané Transporter reiswiegen zijn voorzien van een autogordelsysteem. Ook dit autogordelsysteem voldoet aan de strenge Europese richtlijnen.

 

Het ECE 44/03 en ECE 44/04 keurmerk

Reiswiegen die aan de Europese veiligheidseisen voldoen, zijn herkenbaar aan een keurmerksticker. Wist u dat u een flinke ‘boete’ kunt krijgen als u uw baby vervoert in een autoreiswieg zonder deze keurmerksticker? Het niet gebruiken van een goedgekeurd kinderzitje terwijl dat wel verplicht is, levert u in Nederland een bekeuring op van honderd euro! Maar het ontlopen van een bekeuring is natuurlijk niet de belangrijkste reden om een veilige reiswieg te gebruiken…

Waar herken ik een goedgekeurd kinderzitje aan?

Een goedgekeurd kinderzitje is voorzien van een goedkeuringslabel. Hieronder staat een voorbeeld. De uitvoering kan enigszins verschillen. Er kan meer of minder of andere informatie opstaan.

O.a. kan het nummer achter de E in het rondje verschillen en in plaats van 44/03 kan er 44/04 op staan. Het nummer onder het rondje begint dan met 04. Als dit met 02 begint betreft het een verouderd type en mag het zitje niet meer gebruikt worden.

(Bron: www.autokinderzitjes.nl)

Alle autostoeltjes en reiswiegen zijn voorzien van het ECE 44/03 en ECE 44/04 keurmerk en mogen in heel Europa gebruikt worden.

Met een gerust hart op vakantie

Het gaat om de veiligheid van uw kindje. Want zeg nu zelf, uw baby verdient toch alle bescherming in deze meest kwetsbare periode van het leven? Met onze reiswiegen kunt u uw baby op een veilige, liggende manier met de auto meenemen. De Jané autoreiswieg is van stevig, robuust kunststof en is voorzien van een veilig gordelsysteem. U klikt de gordel in de reiswieg om uw baby, waardoor uw kindje veilig vastligt. Met de dubbelbeveiligde bevestigingsklemmen bevestigt u de reiswieg aan de twee autogordels op de achterbank van uw auto.

De Jané reiswiegen zijn kortom van uitstekende kwaliteit en voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Uw baby is in de Jané autoreiswieg optimaal beschermd.

Tot slot

De reiswiegen zijn erg veilig, maar minstens zo belangrijk is het om er zelf alles aan te doen om veilig te rijden. Rijd niet te hard, zorg voor voldoende afstand met de auto voor u. En – wellicht overbodig om te zeggen – ga altijd goed uitgerust op pad.

Met de Jané reiswieg kunt u uw baby veilig meenemen op vakantie, heerlijk slapend op de achterbank van uw auto.

Links